Bekijk alle berichten

17/10/2023

‘Hoe meer ijzers in het vuur, hoe groter de kans op succes’

Arnaud Goubau neemt je mee in het inspirerende verhaal van de samenwerking tussen IT Provider en Lovatech.

In een eerdere blog vertelde Bart Verhelst, bestuurder van de IT Provider groep, al het bijzondere verhaal van de overname van Lovatech eind 2021. Inmiddels staat Arnaud Goubau alweer bijna een jaar aan het roer van Lovatech. In deze blog vertelt Arnaud hoe IT Provider en Lovatech elkaar versterken en hoe het is om als marketing- en salesprofessional een IT-bedrijf te leiden.

Managed service provider met focus op medische sector

Lovatech is een relatief klein IT-bedrijf. Met ons team van zeven mannen en vrouwen leveren we vooral IT-oplossingen aan klanten uit de medische sector. Het gros van onze klantengroep bestaat uit huisartsen en kleine huisartspraktijken, specialisten zoals cardiologen of gynaecologen en woonzorgcentra. Sinds we zijn gefuseerd hebben we ook meer tools om ons op de kmo-markt te richten. Lovatech is gevestigd in Zaventem en anders dan IT Provider – die zich focust op Oost- en Wes-Vlaanderen – ontzorgen we klanten vanuit heel België. Al onze medewerkers zijn tweetalig, zodat we klanten uit zowel Vlaanderen als Wallonië verder kunnen helpen.

Overname Lovatech

Zoals Bart al heel mooi vertelde in een eerdere blog, is Lovatech in 2003 gestart door Lode Vangilbergen. Lode had van Lovatech een succesvol bedrijf gemaakt, maar in juni 2021 bleek hij ongeneeslijk ziek. Bart heeft, in goed overleg met Lode en later het team, Lovatech overgenomen. Lode is altijd enorm belangrijk geweest voor het bedrijf. Lode was Lovatech en Lovatech was Lode. Ineens was Lode er niet meer. In de beginperiode heeft een van de trouwe medewerkers een tijdje aan het roer van Lovatech gestaan. Zij heeft enorm goed werk verricht, maar voor de verdere groei van het bedrijf en de integratie in de IT Provider groep, was het op een zeker moment noodzakelijk te zoeken naar iemand met wat meer ervaring.

Frisse wind

Mid vorig jaar raakten Bart en ik in gesprek. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar mijn ervaring met IT was nogal beperkt. IT heeft mij altijd aangesproken, maar ik ben een People Manager en blink niet uit in technische kennis. Dat leek Bart juist wel een goed idee, zo’n frisse wind. Inmiddels ben ik bijna een jaar verantwoordelijk voor Lovatech en de zaken lopen goed. Het personeel is gemotiveerder dan ooit en weet nog beter onze klanten te ontzorgen. Mijn technische kennis is aanmerkelijk sterker dan toen ik begon, maar mijn andere kijk op de zaken, zorgt er inderdaad voor dat we soms tot nieuwe en interessante oplossingen komen.

Samenwerking brengt meer expertise

Wat de samenwerking met IT Provider en DVIT ons brengt? Sowieso een hoop plezier, met een team van ruim 35 is het leuker dan met zeven. Bovendien kunnen we veel van elkaar leren. Zoals David Van Impe, bestuurder van DVIT, in zijn blog al vertelde, is IT Provider meer gericht is op cloudoplossingen, en hebben het team van DVIT en het team van Lovatech wat meer expertise hebben in lokale serveroplossingen. Die toename in expertise merken ook onze klanten. Vragen die we moeilijk konden beantwoorden in het verleden, daar kunnen we nu professioneler op inspringen. Het is bovendien heel praktisch om met veel te zijn. Immers, hoe meer ijzers in het vuur, hoe groter de kans op succes. Onze klanten hadden vooraf wel wat schrik door de overname. Veel van hen waren bang dat de persoonlijke relatie zou gaan verdwijnen, maar dat is totaal niet het geval. Wij zijn en blijven Lovatech. Altijd.